logo


50 jaar SVA!

De Stichting Veteraan Autobussen bestaat 50 jaar en dat gaan we vieren!

In de Werkspoorkathedraal in Utrecht wordt op 21 en 22 augustus een Beurs en een Symposium gehouden in samenwerking met Busvervoer Nederland. Een historische plek waar vroeger ook veel bussen zijn gebouwd! Het motto “BUS SHOW” staat voor een mooie verzameling van historische bussen én gloednieuwe bussen. Er zullen zo’n 50 bussen te zien zijn; museumbussen vanuit het hele land en ook uit België en daarnaast de meest recente bustypen van de busindustrie. Zo zijn VDL, Volvo, Van Hool, Mercedes en Ebusco op de beurs met voertuigen aanwezig. Zij brengen daarmee in beeld wat het busvervoer in de komende jaren kan gaan betekenen.

Daarover gaat ook het symposium dat op de 21e augustus wordt gehouden onder de titel “Energietransitie in Busvervoer”. Sprekers zullen ingaan op de Toekomst van de Bus en De Bus van de Toekomst. Heeft de bus wel toekomst als middel van collectief vervoer? Welke energiebronnen kunnen worden ingezet en wat betekent dat voor het busvervoer? Wat zijn de ervaringen met de invoering van gas, hybride voertuigen en elektrisch aangedreven bussen tot nu toe? Is ook op lange afstand elektrisch busvervoer haalbaar? Is waterstof een alternatief dat op korte termijn beschikbaar en toepasbaar is? Is de laadinfrastructuur wel op orde om die nieuwe vormen van energie ook daadwerkelijk te kunnen gebruiken? Rijden bussen straks gewoon zonder chauffeur? Kunnen museumbussen die op benzine of diesel rijden straks ook nog de weg op om het historisch mobiel erfgoed te laten zien? In het programma-overzicht leest u welke sprekers u zullen informeren over hun visie op de toekomst.

Kom en steun daarmee ook het behoud van ons mobiel erfgoed!

De Beurs is op 21 en 22 augustus geopend van 10.00 uur tot 17.30 uur en voor iedereen toegankelijk. De entree bedraagt slechts € 5,– per persoon en is voor kinderen onder de 12 jaar zelf gratis! Met uw toegangsbewijs kunt u ook een rondje met een historische bus maken door Utrecht. Misschien rijdt u dan wel mee met Fred Teeven, de ex-politicus en bekendste buschauffeur van Nederland!

Het Symposium vindt op de 21e augustus plaats van 10.00 uur tot 16.00 uur. Om deel te nemen is inschrijving vooraf verplicht. De kosten bedragen € 37,50 inclusief lunch en BTW. Via deze site kunt u zich inschrijven.

PROGRAMMA

INSCHRIJVING

50 jaar SVA Symposium
Bereikbaarheid

De Werkspoorkathedraal in Utrecht is uitstekend per OV bereikbaar met buslijn 5 vanaf het Centraal Station of via de trein en Station Utrecht Zuilen. Op Google Maps vindt u de routes naar de Werkspoorkathedraal. Per auto komen kan natuurlijk ook. Het adres is: Tractieweg 41, 3534 AP in Utrecht. Er is ruime parkeergelegenheid (gratis), volg de aanwijzingen van de Parkeerwachters bij de ingang.