logo


Natuurlijk staan naast de bussen van de SVA ook de Vrijwilligers van de stichting bij het jubileum ter ere van 50jaarSVA! in het middelpunt van de belangstelling. In zijn toespraak voor een zaal vol vrijwilligers en donateurs ging Niek van Trigt in op de eerste vrijwilliger en oprichter Dick van Beek en op het grote belang van vrijwilligers voor de SVA. “Zonder vrijwilligers geen collectie en geen toekomst”, zo vertelde hij. Daarom was het ook dé gelegenheid om een aantal van hen eens even in het middelpunt van de belangstelling te plaatsen door hen te benoemen tot Vrijwilliger van Verdienste.

Vader Jan en zoon Dimitri van Woerden waren het eerst aan de beurt om de oorkonde als bewijs van hun benoeming te ontvangen. Jan van Woerden vertelde dat hij dat niet alleen deed, maar altijd samen met zijn zoon en dat die dus ook deze erkenning verdiende. Hij wist niet dat daarna Dimitri op het podium werd genodigd om eveneens tot Vrijwilliger van Verdienste te worden benoemd. Cees van de Wetering kon zelf niet aanwezig zijn om de oorkonde in ontvangst te nemen, dus nam Carolien van de Wetering de honneurs waar. Cees heeft vanaf de wieg aan bussen van de SVA gesleuteld en bergen werk verzet als vrijwilliger zowel op technisch, commercieel als restauratief gebied. Tenslotte werd Hans Albrecht geëerd. Als medewerker Centraal Kantoor en onmisbare schakel in de administratie van de SVA, verzet hij bergen werk en heeft ook bij de organisatie van het evenement een belangrijke rol gespeeld. En niet te vergeten zijn inzet als chauffeur voor diverse regio’s van de Stichting.

Een succes was de avond mede doordat daarna vrij eten en drinken was georganiseerd waarvan uiteraard dankbaar gebruik werd gemaakt.

Laat een bericht achter

*

Ontdek meer van Stichting Veteraan Autobussen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder