logo


De straatnaam Vlijtseweg in Apeldoorn doet aan de activiteiten van de Werkgroep Apeldoorn – Arnhem volledig recht . Ons jasje groeide niet, maar onze collectie van de SVA, ondergebracht bij de Werkgroep AA .groeide wel. De vorige vestiging lag in Lieren, ten zuiden van Apeldoorn. Om daar werkzaamheden aan de voertuigen te doen, moest er eerst het nodige gerangeerd worden met de overige bussen. Ontzettend ondoelmatig en tijdrovend. De werkomstandigheden waren matig en het “magazijn” was bijna overal.

Dus op zoek naar iets anders. Veel gesprekken en lang onderhandelingen met de gemeente Apeldoorn heeft uiteindelijk de locatie aan de Vlijtseweg op geleverd. Een hele verbetering maar dus ook een stevige groei van de kosten van huisvesting.

Veel intern overleggen, een draaiboek maken. De verantwoordelijkheden duidelijk afbakenen en toen aan de slag in de loodsen aan de Vlijtseweg. Het nodige slopen; ontspijkeren; schoonmaken; sauswerk voor onze kantine en kantoor op de eerste verdieping. Links en rechts geïnformeerd en gevraagd om spullen voor onze nieuwe vestiging. Denk maar aan: stellingen; gereedschapskasten; tafels en stoelen; ordners; vloerbedekking voor de kantine en kantoor. Wij hebben van de nodige mensen uit ons eigen netwerk het nodige gekregen! Toen de verhuizing van Lieren naar de Vlijtseweg: “nooit met lege handen naar de Vlijtseweg! “was het motto De voertuigen volladen, enkele wagens gingen op de dieplader en vele andere op eigen kracht.

Eén van de punten uit dat draaiboek was: wie nodigen we allemaal uit om de opening van de nieuwe stalling met ons te vieren? De datum voor onze open dagen was al snel geprikt: vrijdag en zaterdag 2 en 3 mei.

Onder het werk gebeurde natuurlijk van alles. Mij overkwam dat Rob van Hengel ervoor zorgde dat ik mijn kop stootte aan mijn “eigen” koffiemok! Dat leverde het volgende op: alle vrijwilligers van Apeldoorn – Arnhem kregen een mok met daarop het logo van de SVA en je eigen naam. Als je iets wilt drinken en je mok is “vies”, kan je niemand meer de schuld geven dan jezelf: “Ruim je eigen rotzooi op”.

De organisatie van de Open Dagen was evenals de verhuizing een forse klus. Diverse kraampjes met spullen voor de verkoop en een cateringbedrijf voor de inwendige mens. Iedere bezoeker kreeg een petits four met ons logo erop en heerlijke koffie. Verderop in de middag werd er een lekker glas wijn/bier & fris geschonken.

Die vrijdag 2 mei was het aantal bezoekers bescheiden. Maar zaterdag barstte het echt los. Uiteindelijk hebben wij zo’n 1000 mensen mogen ontvangen. Dat heeft geresulteerd in de komst van een aantal donateurs en vrijwilligers.

Dit was ongetwijfeld veroorzaakt door de publiciteit die wij actief opgezocht hebben. De Stentor editie Apeldoorn wijdde een artikel aan onze open dagen. Rob van Hengel werd geïnterviewd en kon bij die gelegenheid een kritische noot tegenover de gemeente Apeldoorn niet zomaar weglaten, refererend aan de langdurige gesprekken over de Zwitsal-vestiging, ook aan de Vlijtseweg.

Onze vrijwilligers zullen nu graag naar de VLIJTSEweg gaan om te sleutelen en koffie te drinken. De dinsdag is nu overigens meer een inloopdag voor belangstellenden en het technische overleg. Woensdag is voor onze sleutelaars en poetsers een echte werkdag geworden van niet ……… naar poetsen. En de donderdagmorgen wordt gebruikt voor het overleg van het bestuur van de werkgroep Apeldoorn – Arnhem. Onze nieuwe vestiging wordt daarmee intensief gebruikt!

Kerels houden ervan om hun handen “vies” te maken. Maar schoonmaken is er niet zo bij. Sinds de open dagen hebben wij nu een vrijwilliger van het andere geslacht. Je raadt het al: voor het ……………………….!

Auteur        : Bram Cazius

 1. Hans Licht Beantwoorden

  Hallo Busmannen,
  Wij zijn trots dat jullie de cultuur hoog houden., het is niet makkelijk om al die uren te werkenen rijden met de bus.
  Ik ben dan zo vrij geweest om op mijn websiet een galerij te maken met jullie bussen, http:www.hanslicht.nl
  Ook kunt u naar de afdeling links gaan er de foto`s bekijken.
  Ik hoop dat er nog mensen zijn die nog foto`s van bussen hebben. Dan kan ik ze plaatsen.
  Mvg. Hans

Laat een bericht achter

*

Ontdek meer van Stichting Veteraan Autobussen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder