logo


2016-06-19 de 2 SVA wagens

 

Op zondag 19 juni 2016 vond weer het jaarlijkse Oldtimer evenement plaats aan het Oostvaardersdiep in Lelystad, dicht bij de Bataviahaven. Peter vd Reest van de Regio Zuid-Holland bericht:

Na de regenachtige periode voor (en na) dit evenement waren “de weergoden” gunstig gestemd, zonovergoten en bij aangename temperaturen was de publieke belangstelling groot, en het enorme aantal oldtimers (auto’s, vrachtwagens en bussen) maakte dit evenement weer tot een waar feest.

Voor de museale bussen was speciaal plaats ingericht. Diverse fraaie bussen van particulieren en bedrijven waren te bewonderen. Ook SVA regio Zuid-Holland nam deel, met de ex NS 1108 “Crossley” (uit 1947) en de ex GTW 119 “Krupp” (met de naam de “Beer”, bouwjaar 1936). De aanwezige SVA-vrijwilligers hadden (heel) veel belangstelling in en om de bussen, veel verhalen werden opgehaald. Menig bezoeker zat in een bus rustig voor zich uit te mijmeren met persoonlijke herinneringen aan “vroeger”.

Aan het einde van de dag werd in de diverse categorieën een prijs uitgereikt voor het mooiste voertuig. En ja, de 80 jaar oude Krupp GTW 119 werd beloond met de hoofdprijs in de categorie bussen en de beker kon in ontvangst worden genomen door Cees van de Wetering. De eer en waardering komt hem ook persoonlijk toe, want onder zijn leiding zijn deze (stok-) oude bussen weer technisch en optisch up-to-date. Na vele jaren van stilstand is ook de GTW 119 nu weer inzetbaar voor evenementen zoals dit. En SVA mag trots zijn met dit paradepaardje (of parade“Beer”tje……).

Onderaan een trotse Cees van de Wetering met de prijs voor ons Beertje!

 

2016-06-19 en de prijs

Laat een bericht achter

*

Ontdek meer van Stichting Veteraan Autobussen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder