logo157-SVA

 

 

Geef het verleden een toekomst !

De Stichting Veteraan Autobussen heeft met hulp van vele vrijwilligers het project opgezet om de Amsterdamse Kromhout 157 te restaureren. Met deze update willen wij u informeren over de stand van zaken en een oproep doen de restauratie nog een beetje extra financieel te steunen.

In 2013 heeft onze Stichting de bus gekocht van een collega stichting met als doel deze unieke bus te behouden voor de toekomst. De restauratie van deze museumbus is noodzakelijk omdat de bus een lange periode buiten heeft gestaan voordat de bus werd overgedragen. Restauratie van een dergelijk project door onze eigen vrijwilligers zou vele jaren kosten en om dat proces te versnellen is gekozen om diverse werkzaamheden uit te besteden. 

In de komende maanden zullen vrijwilligers aan de slag gaan met het dak en het interieur van de Kromhout. Eind van het 3e kwartaal of begin van het 4e kwartaal van 2015 zal de bus naar een bedrijf gaan die de buitenkant zal restaureren. In 2016 voeren we nog diverse technische werkzaamheden uit en rond maart 2016 zal de bus weer toonbaar zijn en op eigen kracht kunnen bewegen.

De restauratie van de museumbus gaat 48.830 euro kosten. Hiervoor is inmiddels circa 45.000 euro bij elkaar gebracht door het VSBfonds, Prins Bernhard Cultuur fonds en diverse donaties van liefhebbers.

 

We zijn er financieel nog niet! Hoewel een groot gedeelte van het geld voor de restauratie binnen is, zijn er nog steeds donaties nodig om het project te kunnen afronden. Graag roepen wij u allen op het project financieel te ondersteunen en uw donatie voor dit speciale project over te maken op NL31INGB 000 000 7319 tnv Stichting Veteraan Autobussen te Apeldoorn onder vermelding van Kromhout 157.

 

De Kromhout 157 is een belangrijk onderdeel van de Nederlandse autobus geschiedenis en een unieke vertegenwoordiger van de periode 1940-1945. De Wederopbouw van Nederland is een belangrijke periode in de geschiedenis. De Kromhout vult daarin de autobus collectie op een  unieke manier aan en maakt het verhaal compleet.

 

Niet iedereen heeft de mogelijkheid dit project financieel te ondersteunen maar wel iedereen heeft de mogelijkheid ambassadeur te zijn van de wervingsactie. Werkt u bij een bedrijf met een relatie tot het busvervoer, kent u mensen die mogelijk dit project financieel willen ondersteunen dan kunt u hen informeren en met ons in contact brengen. De Stichting Veteraan Autobussen is een culturele ANBI. Vanaf 1 januari 2012 geldt voor donateurs van culturele ANBI’s een extra giftenaftrek. Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken. Ondernemingen die onder de vennootschapsbelasting vallen, mogen 1,5 keer het bedrag van de gift aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting. 

 

Informatie over de Kromhout 157;

 https://www.sva-museumbussen.nl/?page_id=2977

http://www.mobielecollectienederland.nl/nrme/object.php?tabel=nrme_standaard&id=496&pt=Kromhout_TB5_-_Verheul_/_GVBA_157

Laat een bericht achter

*

Ontdek meer van Stichting Veteraan Autobussen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder