logo


Lang hebben de vrijwilligers in Aalsmeer de wens gekoesterd om de GMC van de NHADO uit Bergen te restaureren en weer opnieuw op de weg te brengen. Er zijn destijds ook -beperkte-  fondsen gevonden om daaraan te beginnen. Echter de noodzaak om alle andere bussen te conserveren en daarmee te kunnen rijden, betekende dat er werd besloten om te zien naar een nieuwe eigenaar die wel de tijd en het geld erin kan steken die noodzakelijk zijn om de bus weer rijdbaar en toonbaar te maken.

Uiteindelijk is de Stichting Langs de Bello-lijn bereid en vooral in staat gebleken dit mooie erfgoed een nieuw leven te bezorgen. in de contacten met hen bleek hun drive om de Bergense bus ook daadwerkelijk in Bergen en omgeving in te zetten als onderdeel van het historisch erfgoed, naast de Bello stoomlocomotief die inmiddels al jaren rijdt voor de stoomtram Hoorn-Medemblik. Op 31 maart hebben twee bestuursleden van de SVA de handtekeningen gezet onder de overdracht van de bus met de wetenschap en verzekering van de tegenpartij dat zij de bus snel weer op de weg krijgen en er goed voor zullen zorgen. Inmiddels is de bus verplaatst van De Kwakel naar Alkmaar waar hij in een mooie loods gerestaureerd zal worden net als vele andere voertuigen die door deze club in het verleden al zijn opgeknapt.

We zijn er van overtuigd dat het tweede leven van de GMC er nu echt van gaat komen en dat we over niet al te lange tijd met geïnteresseerden van de SVA ritjes kunnen maken met deze in Nederland unieke bus.

Laat een bericht achter

*

Ontdek meer van Stichting Veteraan Autobussen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder