logo


Op 21 en 22 augustus werd in de Werkspoorkathedraal in Utrecht het 50 jarig bestaan van de SVA herdacht. Dat deden we met een Symposium en een Beurs met oude én nieuwe bussen.

Op het symposium werden we door Frits van Bruggen, hoofddirecteur van de ANWB, Carlo vd Weijer van de TU Eindhoven en Roel de Groot van TNO Automotive bijgepraat over de Toekomst van de Mobiliteit, de Toekomst van de Bus en de Bus van de Toekomst. interessante voordrachten die ingingen op de verwachte ontwikkelingen op het gebied van energietransitie.

De busindustrie was daarna aan het woord met korte inleidingen over hun innovaties: keuzes voor elektriciteit en waterstof, en toch ook nog doorgaan met het maken van bussen met dieselaandrijving omdat er voor de lange afstand nog geen betrouwbare alternatieven zijn. SHELL bood inzicht in nieuwe minder vervuilende diesels en de verkrijgbaarheid daarvan. Een levendige discussie volgde en veel bezoekers van het Symposium mengden zich in het debat met de inleiders. De voorzitter van BVN, Theo Vegter die de bijeenkomst afsloot, sprak van een boeiende bijeenkomst en noemde het geheel “Top!”.

De Beurs werd ingericht met een groot aantal bussen van de SVA maar ook van andere busmusea, zelfs uit België. Daarnaast leverden VDL, Van Hool, EBUSCO en Volvo bussen die bewonderd konden worden. Dat deden meer dan 1000 bezoekers! Een onverwacht grote toeloop waarmee duidelijk is dat de bus, zowel oud als nieuw midden in de belangstelling staat.

Er wordt gewerkt aan een foto-collage van Beurs en Symposium zodat iedereen die geweest is nog even kan nagenieten. Er waren veel vragen over het herhalen van een soortgelijk evenement. De vele vrijwilligers die aan de realisatie van dit jubileum hebben meegewerkt, wilden daarop nog niet reageren. De voorbereidingen van bijna een jaar ging niet in de koude kleren zitten en slokte onevenredig veel tijd van deze vrijwilligers op. Maar wie weet?

  1. Pieter Schelling Beantwoorden

    100 bezoekers?

  2. Webmaster Beantwoorden

    iets meer dan 1000, zoals in de tekst te lezen valt 🙂

Laat een bericht achter

*

Ontdek meer van Stichting Veteraan Autobussen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder