logo


7-SVA

Terug naar overzicht

De geschiedenis van deze bus

Deze bus is in technisch opzicht vrijwel gelijk aan de andere grote postbus van de SVA, de Saurer 4. Net als laatstgenoemde is de 7 voorzien van een vernuftige luchtstartinstallatie.
Wat betreft de carrosserie betreft zijn er wel verschillen. De opbouw is van Saurer zelf en oogt wat robuuster en minder gestroomlijnd dan die van de 4. Het aantal zitplaatsen is ook iets groter: dertig stuks, op banken die zijn bekleed met bruin leer. De Saurer 7 dateert van 1953 en begon in dat jaar zijn carrière bij Postautohalter Fürler in het Zwitserse Düren.
Na diverse omzwervingen kwam de bus terecht bij de firma Twerenbold in Baden-Rütihof, die de Saurer onder de bedrijfsnaam Kontiki Londonbus- und Oldtimerfahrten inzette voor bijzondere gelegenheden. Tijdens een bezoek aan Twerenbold maakte de SVA kennis met de bus. Omdat er al een tijdje gezocht werd naar een soortgelijk exemplaar als de Saurer 4, werd besloten de bus over te nemen.Samen met een grote partij onderdelen kwam de Saurer eind 1998 op eigen kracht naar Nederland. Uiteraard was er nog wat tijd nodig om de bus helemaal in gereedheid te brengen en om een Nederlands kenteken te verkrijgen, maar daarna was hij dan ook beschikbaar voor trouwritten en andere speciale gelegenheden.

merk

:

Saurer, type: L4CT 2D

carrosserie

:

Saurer

bouwjaar

:

1953

kenteken

:

BE-44-43

zitplaatsen

:

30

soort bus

:

Zwitserse Postbus

naar SVA

:

1998

vorige eigenaar

:

Twerenbold, ex Fürler (CH)

inzetbaarheid

:

Deze bus is momenteel niet rijvaardig