logo


De Stichting Veteraan Autobussen is opgericht op 10 februari 1969. Bij de notaris te Losser was voor de ondertekening van de oprichtingsstatuten aanwezig Dirk Jan Jacques van Beek, student woonachtig te Enschede.
Daarmee is dus onze stichting inmiddels officieel 50 jaar oud. Zeker een reden om daaraan aandacht te schenken. Op 21 en 22 augustus 2019 zullen we aan ons lustrum uitgebreid aandacht schenken door niet onszelf in het zonnetje te zetten, maar de toekomst en het verleden van de bus rond een actueel thema: “Energietransitie in Busvervoer”. Het evenement dat we aan het organiseren zijn als Algemeen Bestuur zal een symposium omvatten en een beurs in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Een historische plek omdat daar ook talloze bussen zijn gebouwd waaronder de fameuze Bolramers. Het symposium wordt mogelijk gemaakt door in Nederland bekende busbouwers en busbedrijven en zal een aantal korte inleidingen bevatten over de energietoepassingen die nu en in de nabije toekomst voor het busvervoer relevant zijn. De beurs zal naast historische bussen uit het hele land een beeld bieden van de bussen van nu: de busbouwers showen hun nieuwste bussen en innovaties.

Gedurende deze twee dagen is er ook ruimte voor degenen die zich belangeloos inzetten voor de mobiele collectie van de SVA, onze vrijwilligers. We zullen daar onze jaarlijkse vrijwilligers- en donateursdag houden en het 50-jarig bestaan vieren. De toegangsprijzen voor het evenement zullen beperkt zijn, maar donateurs en vrijwilligers hebben uiteraard vrij toegang.

Het belooft een memorabele viering van het 10e lustrum te worden. Nadere informatie over het programma wordt in de komende maanden via de website en in de Veteraanbus verspreid. Noteer de data in uw agenda en kom naar Utrecht!

De Beurs is op 21 en 22 augustus geopend van 10.00 uur tot 17.30 uur en voor iedereen toegankelijk. De entree bedraagt slechts € 5,- per persoon en is voor kinderen onder de 12 jaar zelfs gratis! Met uw toegangsbewijs kunt u ook een rondje met een historische bus maken door Utrecht. Misschien rijdt u dan wel mee met Fred Teeven, de ex-politicus en bekendste buschauffeur van Nederland!

Routebeschrijving om bij de Werkspoorkathedraal te komen vindt u hier:
 1. T. van Mourik Beantwoorden

  Heeft u als aanvulling op de tentoonstelling nog wensen omtrent de geschiedenis in logo’s van het openbaarvervoer kijk dan even op de website
  www. logomuseum.jouwweb. nl
  Ik hoor graag of u hier gebruik van wil maken
  Met vriendelijke groeten
  Teun van Mourik

 2. Dhr van Belkum Beantwoorden

  Het is me niet duidelijk wat de entree kosten zijn en hoe ik op de plaats van bestemming moet komen. Waarom naam in het Engels. Is het Nederlands niet goed genoeg meer. Reden om geen donateur te worden

  • SVA Beantwoorden

   overigens: het programma van de website is n het Engels gesteld; daar kunnen we jammer genoeg geen wijzigingen in aanbrengen. Het kost duizenden euro’s om een nieuwe website te bouwen……

 3. Webmaster Beantwoorden

  Het artikel is aangepast zodat het hier ook duidelijk is wat de entreekosten zijn en waar het allemaal plaatsvindt. Dit was overigens ook op andere pagina’s op de site te vinden die over 50 jaar SVA gaan.

  Delen van de site zijn in het Engels omdat het verouderde thema waar wij gebruik van maken ook deels Engels is. Willen wij een totaal Nederlandse site bouwen, dan moeten we gehele site vernieuwen en de code in duiken en dat gaat veel tijd kosten. Voorlopig is het gebruik van een aantal woorden Engels een klein ongemak en moet het geen problemen opleveren bij normaal gebruik van de site.

Laat een bericht achter

*