logo


De Stichting Veteraan Autobussen is opgericht op 10 februari 1969. Bij de notaris te Losser was voor de ondertekening van de oprichtingsstatuten aanwezig Dirk Jan Jacques van Beek, student woonachtig te Enschede.
Daarmee is dus onze stichting inmiddels officieel 50 jaar oud. Zeker een reden om daaraan aandacht te schenken. Op 21 en 22 augustus 2019 zullen we aan ons lustrum uitgebreid aandacht schenken door niet onszelf in het zonnetje te zetten, maar de toekomst en het verleden van de bus rond een actueel thema: “Energietransitie in Busvervoer”. Het evenement dat we aan het organiseren zijn als Algemeen Bestuur zal een symposium omvatten en een beurs in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Een historische plek omdat daar ook talloze bussen zijn gebouwd waaronder de fameuze Bolramers. Het symposium wordt mogelijk gemaakt door een in Nederland bekende busbouwers en busbedrijven en zal een aantal korte inleidingen bevatten over de energietoepassingen die nu en in de nabije toekomst voor het busveroer relevant zijn. De beurs zal naast historische bussen uit het hele land een beeld bieden van de bussen van nu: de busbouwers showen hun nieuwste bussen en innovaties.

Gedurende deze twee dagen is er ook ruimte voor degenen die zich belangeloos inzetten voor de mobiele collectie van de SVA, onze vrijwilligers. We zullen daar onze jaarlijkse vrijwilligers- en donateursdag houden en het 50-jarig bestaan vieren. De toegangsprijzen voor het evenement zullen beperkt zijn, maar donateurs en vrijwilligers hebben uiteraard vrij toegang.

Het belooft een memorabele viering van het 10e lustrum te worden. Nadere informatie over het programma wordt in de komende maanden via de website en in de Veteraanbus verspreid. Noteer de data in uw agenda en kom naar Utrecht!

Laat een bericht achter

*