logo


Nieuwe informatie over de viering van ons 50-jarig jubileum op 21 en 22 augustus 2019 in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Het programma krijgt steeds meer vorm en de beurs en het symposium vormen daarvan het belangrijkste onderdeel.

Voor het gehele evenement hebben sponsoren inmiddels hun financiële bijdragen toegezegd zodat we het feest ook daadwerkelijk vorm en inhoud kunnen geven. In ieder geval komen er museumbussen vanuit het hele land naar Utrecht. daarmee wordt een deel van de grote apparatenhal van de Werkspoorkathedraal gevuld. Ook hebben busbouwers inmiddels toegezegd mee te doen en er zullen dus naast het mobiel erfgoed ook de allernieuwste bussen van onder meer VDL, Volvo, Mercedes en IVECO aanwezig zijn.

We krijgen al veel enthousiaste respons op ons initiatief om oud en nieuw met elkaar te verbinden en zo het motto van het evenement waar te maken. We gaan het feest vieren onder de slogan “Groene Bussen Show, Energietransitie in busvervoer”. uiteraard wijst dit terug naar onze iconische Crossley-bus, maar ook naar de innovaties in de bussector die gericht zijn op het vergroenen van het busvervoer door toepassing van alternatieve brandstoffen.

De eerste informatie aan onze zusterclubs is reeds de deur uit zodat er met bussen naar Utrecht gereden kan worden op 21 en 22 augustus. Ook is een artikel over ons evenement geplaatst in “Touringcar en Bus” om alvast aandacht te richten op de data van het evenement. Binnenkort verschijnt op de OV-Pro website (www.ovpro.nl) informatie en een foto-banner met mooie foto’s uit het archief van Wim Vink. Kijken dus!

Laat een bericht achter

*